ERROR: Content Element with uid "40125" and type "menu" has no rendering definition!

Narciarskie różnośći

2011-12-08

18 obiektów kulinarnych w górach oraz na stokach Ziemi Salzburskiej

Via Culinaria wraz z  „kulinarną ścieżką dla miłośników górskich chat”, zaprowadzą Was do 18-stu najlepszych górskich chat w Ziemi Salzburskiej, które…
Jarmark w Bressanone/Brixen (foto: suedtirol.info)
2011-11-29

Świąteczne atrakcje w Południowym Tyrolu

Na górskich szczytach widać już blask śniegu, a dni są coraz krótsze: nadszedł czas Bożego Narodzenia w Południowym Tyrolu. Najbardziej czuć atmosferę…
Innsbruck (foto: © Tirol Werbung)
2011-11-18

Adwent w Tyrolu - spotkanie z żywą tradycją

W Tyrolu można przed świętami poczuć atmosferę dawnych lat, zachwycić się perełkami tradycyjnego rękodzieła, przespacerować wąskimi uliczkami i wśród…
JABŁKA Z VAL DI NON (foto: visittrentino.it)
2011-11-17

Regionalne produkty, które zadowolą nawet najbardziej wybrednych - ZIMA MA WIELE SMAKÓW w TRENTINO

Podczas, gdy jabłka można skosztować od razu po zerwaniu, sery zyskują najlepszy smak dopiero po odpowiednim okresie sezonowania. Ale to dopiero…
(foto: suedtirol.info)
2011-10-24

Przystanek na stoku dla smakoszy w Południowym Tyrolu

Coraz więcej chatek narciarskich gospodarzy oferuje wykwintną kuchnię w przytulnym alpejskim otoczeniu, ze wspaniałymi panoramami i słonecznymi…
Jabłkowy omlet „Apfelschmarren“
2011-10-13

Pora na deser: Jabłkowy omlet „Apfelschmarren“

Składniki na 4 porcje:150 g mąki100 ml mlekaolej do smażeniamasłocukier-puder100 ml śmietanki6 żółtek½ paczki cukru waniliowego1 łyżeczka rumu6 białek…
Ravioli ze szpinakiem "Schlutzkrapfen"
2011-10-11

Ravioli ze szpinakiem "Schlutzkrapfen"

SKŁADNIKI Ciasto150 g mąki żytniej100 g mąki pszennej1 jajko50-60 ml przygotowanej wody1 łyżka stołowa olejusólWypełnienie150 g ugotowanego szpinaku…
(foto: Stubai)
2011-10-10

STUBAI –od narciarskich szaleństw do rozkoszy podniebienia

Udany, zimowy urlop to nie tylko przyjemność szusowania na świetnie przygotowanych trasach, ale też smaczne, regionalne jedzenie. I z tego między…
(foto: suedtirol.info)
2011-10-07

Speckknödel - knedle ze speckiem w zupie

Dla 4 osób150 g białego chleba40 g cebuli1 łyżka stołowa masła80 g specku pokrojonego w kostki2 jajka2 łyżka stołowa mąki100 ml mleka1 łyżka stołowa…
(foto: austria.info)
2011-10-07

Wiedeń - wino w wielkim mieście – unikalna historia sukcesu

Wiedeńska kuchnia to jedyna wśród wielkich kuchni świata, której nazwa wywodzi się od miasta. Ale to jeszcze nie wszystko! Wiedeń jest jedyną na…
Kluseczki ziemniaczane z bryndzą ("bryndzové halušky")
2011-10-07

Słowacka kuchnia, co smacznego jedzą nasi południowi sąsiedzi

Podstawowymi składnikami słowackiego wyżywienia były i są mleko, ziemniaki i kapusta. Z kombinacji tych produktów przygotowuje  się smaczne pokarmy…
(foto: austria.info)
2011-10-07

Austriacki regiony Gourmet

Austriackie Regiony Gourmet to wyróżnienie przyznawane regionalnym produktom - pomysł warty uwagi.Dobra kuchnia jest w Austrii częścią kultury jej…
(foto: austria.info)
2011-10-07

Austriacki cud wina

Są młodzi, otwarci na świat, świetnie wykształceni i absolutnie nastawieni na przyszłość. Nowa generacja winiarzy i właścicielek winnic dba o…