Przepisy kulinarne

Jabłkowy omlet „Apfelschmarren“
2011-10-13

Pora na deser: Jabłkowy omlet „Apfelschmarren“

Składniki na 4 porcje:150 g mąki100 ml mlekaolej do smażeniamasłocukier-puder100 ml śmietanki6 żółtek½ paczki cukru waniliowego1 łyżeczka rumu6 białek…
Ravioli ze szpinakiem "Schlutzkrapfen"
2011-10-11

Ravioli ze szpinakiem "Schlutzkrapfen"

SKŁADNIKI Ciasto150 g mąki żytniej100 g mąki pszennej1 jajko50-60 ml przygotowanej wody1 łyżka stołowa olejusólWypełnienie150 g ugotowanego szpinaku…
(foto: suedtirol.info)
2011-10-07

Speckknödel - knedle ze speckiem w zupie

Dla 4 osób150 g białego chleba40 g cebuli1 łyżka stołowa masła80 g specku pokrojonego w kostki2 jajka2 łyżka stołowa mąki100 ml mleka1 łyżka stołowa…