Skip to main content

Joga Festiwal. VII Górski Maraton Jogi w Wierchomli, 18-25 sierpnia 2019 r.

Autor: |
Joga Festiwal. VII Górski Maraton Jogi w Wierchomli, 18-25 sierpnia 2019 r.
Joga Festiwal. VII Górski Maraton Jogi w Wierchomli, 18-25 sierpnia 2019 r.

W tym roku Joga Festiwal w Wierchomli będzie trwał aż tydzień – 7 dni z jogą, warsztatami tematycznymi, ciekawymi prelekcjami i VEGE KULINARIAMI.

Joga Festiwal. Górski Maraton Jogi to największa jogowa impreza w Polsce. W tym roku to:

  • 7 dni warsztatów
  • 15 doświadczonych nauczycieli i wykładowców
  • 120 godzin jogi do wyboru *10 rodzajów jogi w różnych poziomach zaawansowania
  • 15 godzin warsztatów tematycznych *VEGE KULINARIA
  • strefa kids
  • strefa wystawców
  • VII Górski Maraton Jogi, czyli „108 Powitań Słońca”na zakończenie Festiwalu.

Ambasadorami wydarzenia są: Żaneta Geltz, Wiktor Morgulec, Katarzyna Enerlich, Olga Szemley oraz dr Marzanna Radziszewska-Konopka. 

Joga, ale nie tylko…

Organizatorzy zaplanowali ciekawe warsztaty tematyczne: naturalnego anti-agingu twarzy, ćwiczenia oddechowe, kosmetyczne, zielarskie i taneczne, wykład z psychobiologii oraz koncert mis i gongów tybetańskich. „Szczególną uwagę poświęcimy zdrowej kuchni i ekologicznej żywności” – mówi organizatorka Festiwalu, Magdalena Mroczka. „W programie znajdują się spotkania z ekorolnikami, wykłady z dziedziny permakultury oraz warsztaty kulinarne” – dodaje. 

VEGE KULINARIA co i jak

Gospodarz Joga Festiwalu, ***Hotel Wierchomla Ski&Spa Resort, zagwarantuje uczestnikom zdrowe, ekologiczne i smaczne menu wegańskie i wegetariańskie. To nie wszystko!

Goście będą mogli wziąć udział w:

  • warsztacie „Świadome i zdrowe odżywianie. Uważność na talerzu. Kuchnia wg 5 przemian” – Marzena Andrzejewska opowie o tym, dlaczego odpowiednie przygotowanie potraw poprawia pracę układu trawiennego, zapewnia sytość bez uczucia ciężkości i niweluje bóle żołądkowe oraz o tym, jak energetyka potraw wpływa na nasze zdrowie.
  • Warsztacie „Słodkozakręceni” o zdrowych i prostych w składzie słodyczach, który poprowadzi Ewelina Borowiec z gospodarstwa ekologicznego Ogród Szambala, a niegdyś szef kuchni w kilku restauracjach wegańskich.
  • Warsztacie „ULTRAPROSTE naturalne przekąski i napoje pachnące ziołami i przyprawami” prowadzonym przez Agnieszkę Majewską z „Gotuje nie truje”, która podpowie, jak tanio i z pomysłem stworzyć smaczne i naturalne potrawy.
  • Otwartej prelekcji Żanety Geltz, redaktor naczelnej magazynu „Hipoalergiczni” i „Happy evolution” pt.: „Organiczne życie – rolnictwo bez pestycydów, żywność bez syntetycznej chemii”. Dowiemy się, czym jest glifosat i co mają z nim wspólnego choroby autoimmunologiczne, jak dużą wartość dla naszego zdrowia ma żywność bez udziału syntetycznej chemii. Wykład – inspiracja do wprowadzenia organicznego stylu życia, zakończy się spotkaniem z EKOROLNIKAMI z Ogrodu Szambala, manufaktury Cherry Tree oraz Gospodarstwa ekologicznego Roberta Kuryluka i Moniki Styczek-Kuryluk.
Joga Festiwal. VII Górski Maraton Jogi w Wierchomli, 18-25 sierpnia 2019 r. Joga Festiwal. VII Górski Maraton Jogi w Wierchomli, 18-25 sierpnia 2019 r.